Asociația 

Școala Gimnazială Liberă Waldorf s-a născut din lucrul împreună al unor părinți și pedagogi având ca obiectiv comun promovarea pedagogiei Waldorf. Acestia au format un grup de inițiativa constituit într-o asociație non-profit – Asociația Christophori Internațional-sub patronajul căreia este fondată Școala Liberă Waldorf.

Asociația are drept scop sprijinirea dezvoltării educației Waldorf.  Proiectul său, Școala Gimnazială Liberă Waldorf București, este o școală în care copilul este educat cu iubire și pentru libertate, pornind de la nevoile reale pentru o dezvoltare sănătoasă, specifice fiecărei vârste și ținând cont de individualitatea fiecăruia.

Privind educația ca pe un instrument al dezvoltării și transformării, Școala Gimnazială Liberă Waldorf îmbină arta și știința, mișcarea și activitățile practice, contribuind la dezvoltarea armonioasă a forțelor sufletești ale copilului-gândirea, simțirea și voința.

Materialul predat de către profesori reprezintă „stimuli” pentru elevi, favorizând:

-entuziasmul și voința liberă de a învăța;
-atitudinea cercetătoare a acestora;
-disponibilitatea lor față de activități creatoare;
-lucrul social în comun;
-interesul pentru cunoașterea naturii, care trezește recunoștință și responsabilitatea copilului față de tot ceea ce-l înconjoară.

Norme și măsuri împotriva răspândirii COVID19

Pentru că ne dorim înainte de toate ca activitatea să se desfășoare în condiții de siguranță, în școală au fost instalate marcaje, separatoare, indicatoare, au fost montate semnalistici și echipamente. Mobilierul a fost amplasat astfel încât să asigure regulile de distanțare socială.

Curățenia și dezinfectarea se fac riguros, atât în spațiile interioare, cât și în cele exterioare. Suplimentar, sălile de clasă și toate celelalte spații interioare sunt dezinfectate zilnic, după plecarea copiilor, prin expunere la lampă UV (acest gen de lampă germicida UTC+ozon distruge bacteriile și virusurile, purificând aerul și dezinfectând obiectele și încăperile expuse la acțiunea ei). Accesul în incinta școlii este modificat și restricționat în această perioadă.