Asociația 

Școala Gimnazială Liberă Waldorf s-a născut din lucrul împreună al unor părinți și pedagogi având ca obiectiv comun promovarea pedagogiei Waldorf. Acestia au format un grup de inițiativa constituit într-o asociație non-profit – Asociația Christophori Internațional-sub patronajul căreia este fondată Școala Liberă Waldorf.

Asociația are drept scop sprijinirea dezvoltării educației Waldorf.  Proiectul său, Școala Gimnazială Liberă Waldorf București, este o școală în care copilul este educat cu iubire și pentru libertate, pornind de la nevoile reale pentru o dezvoltare sănătoasă, specifice fiecărei vârste și ținând cont de individualitatea fiecăruia.

Privind educația ca pe un instrument al dezvoltării și transformării, Școala Gimnazială Liberă Waldorf îmbină arta și știința, mișcarea și activitățile practice, contribuind la dezvoltarea armonioasă a forțelor sufletești ale copilului-gândirea, simțirea și voința.

Materialul predat de către profesori reprezintă „stimuli” pentru elevi, favorizând:

-entuziasmul și voința liberă de a învăța;
-atitudinea cercetătoare a acestora;
-disponibilitatea lor față de activități creatoare;
-lucrul social în comun;
-interesul pentru cunoașterea naturii, care trezește recunoștință și responsabilitatea copilului față de tot ceea ce-l înconjoară.