Autorizare

Pentru școlile care intenționează să funcționeze în alternativa educațională Waldorf, există un organism internațional (Bund der Freien Waldorfschulen) care evaluează proiectul, inițiatorii, profesorii și care poate acorda dreptul unei școli de a utiliza denumirea „Waldorf”. În urma obținerii acestei licențe, Federația Waldorf din România a avizat proiectul de înființare a Școlii  Gimnaziale Libere Waldorf București.

Internaționale Assoziation für Waldorfpädagogik (IAO) este un organism internațional de monitorizare a școlilor Waldorf, care supraveghează constant activitatea școlii.

Pe plan local, proiectul a fost aprobat de Comisia Națională pentru Alternative Educaționale (la școlile funcționând într-o alternativă educațională, această aprobare reprezintă o etapă preliminară procesului de autorizare obișnuit).

Funcționarea școlii a fost autorizată pentru nivelurile de învățământ preșcolar, primar și gimnazial prin Ordinul Ministrului Educației nr. 5391/21.08.2012, 3898/26.05.2015 și 5774/12.11.2015.