Despre școlile Waldorf

Secretariat

De luni până vineri: 09:00 - 18:00

0722 484 206

0732 439 036

office@scoala-waldorf.ro office@scoalalibera.ro

Facebook

Informații Waldorf

Peste 1000 de școli și grădinițe în 60 de țări

Numărul școlilor și grădinițelor care lucrează cu pedagogia Steiner-Waldorf este în continuă creștere. În prezent, sunt peste 1.000 de școli și grădinițe răspândite în 60 de țări din întreaga lume. În Europa, școlile Waldorf sunt numeroase în Germania, Austria, Elveția, Olanda, Belgia, Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda, Irlanda sau Franța, dar bine reprezentate și în celelalte țări de pe continent.

Metode de educație axate pe potențialul individual al dezvoltării

Instituțiile Waldorf sunt înființate, fără excepție, la inițiativa părinților sau profesorilor care sunt în căutarea unor metode de educație axate pe potențialul individual al dezvoltării. Acesta este fundamentul unei societăți în care idealurile de libertate, egalitate și fraternitate pot fi cu adevărat aplicate.
Pentru a garanta calitatea și respectarea principiilor de educație Waldorf, numele Waldorf este protejat, existând criterii clare ce trebuie întrunite pentru ca o școală sau grădiniță să poată fi Waldorf.

Ce înseamnă acreditare oficială Waldorf

Organismul german Bund der Freien Waldorfschulen in Deutschland (BdFWS) este deținătorul numelui și al mărcii înregistrate. Acest organism conlucrează permanent cu alte instituții responsabile, precum Pedagogical Section of the School of Spiritual Science de la Goetheanum, în Dornach, Eleveția, „Friends of Waldorf Education”, IASWECE – International Association for Steiner/Waldorf Early Childhood Education, iar Forumul Internațional pentru Educație Waldorf/Steiner publică Waldorf World List, care include numele tuturor grădinițelor și școlilor Steiner-Waldorf, precum și ale centrelor de formare pedagogică din întreaga lume.

Există, însă, și multe instituții de învățământ care folosesc metode pedagogice inspirate de pedagogia Waldorf sau chiar această denumire fără a avea o acreditare oficială pentru a putea fi incluși pe lista globală Waldorf.