Vizita

Alegerea scolii sau gradinitei potrivite pentru copilul nostru poate fi resimtita ca o decizie coplesitoare. La Scoala Libera Waldorf consideram ca vizitarea scolii sau gradinitei, dupa caz, intalnirea profesorului diriginte, a invatatorului sau educatoarei, dobandirea unor impresii in legatura cu comunitea din jurul scolii, sunt aspecte hotaratoare in procesul decizional al fiecarui parinte. Este important ca alegerea unitatii scolare pentru copilul nostru sa fie o alegere constienta, facuta in urma unei bune informari si intelegeri a modului in care scoala este organizata, a metodelor de predare si a regulilor interne. Daca parintele este confortabil cu alegerea facuta, sansele de integrare a copilului in acel mediu cresc foarte mult.

 

De aceea, in cadrul procesului de inscriere in Scoala Libera Waldorf, fie pentru ciclul gimnazial, primar sau prescolar, au loc discutii cu parintii, in care le sunt explicate aspecte care tin de educatia Waldorf si li se ofera informatii detaliate cu privire la aspectele administrative si organizatorice care tin de scolarizarea in cadrul unitatii de invatamant. Parintii din cadrul comunitatii deja formate in jurul scolii sunt, de asemenea, disponibili pentru a povesti parintilor noi despre experientele lor, despre beneficiile pe care metodele pedagogiei Waldorf le-au adus in evolutia propriului copil si despre cum este sa participi la viata scolii si a comunitatii.

 

O intalnire cu un cadru didactic poate raspunde mai bine dorintei parintilor de a afla despre cum se face adaptarea la programul de gradinita, despre importanta ritmului pentru o crestere sanatoasa, despre predarea in epoci, despre durata cursului principal, despre euritmie, despre ratiunea de a face lucrurile intr-un anumit fel la clasa si despre avantajele acelei abordari sau despre alte particularitati ale educatiei Waldorf.

 

Puteti sa ne contactati la adresa de e-mail de contact sau la numerele de telefon furnizate la sectiunea „Contact” si sa solicitati programarea unei vizite. Ar putea fi inceputul unei minunate colaborari in beneficiul copilului dumneavoastra!

 

In perioada de inscriere a copiilor (care incepe, in general, la data de 1 martie pentru anul scolar urmator), cadrele didactice se pot intalni cu parintii interesati de inscrierea copiilor la scoala sau gradinita. Cadrele didactice sunt disponibile pentru discutii cu parintii, cu o programare prealabila.

Logo Scoala Waldorf vectorial

Norme și măsuri împotriva răspândirii COVID19

Pentru că ne dorim înainte de toate ca activitatea să se desfășoare în condiții de siguranță, în școală au fost instalate marcaje, separatoare, indicatoare, au fost montate semnalistici și echipamente. Mobilierul a fost amplasat astfel încât să asigure regulile de distanțare socială.

Curățenia și dezinfectarea se fac riguros, atât în spațiile interioare, cât și în cele exterioare. Suplimentar, sălile de clasă și toate celelalte spații interioare sunt dezinfectate zilnic, după plecarea copiilor, prin expunere la lampă UV (acest gen de lampă germicida UTC+ozon distruge bacteriile și virusurile, purificând aerul și dezinfectând obiectele și încăperile expuse la acțiunea ei). Accesul în incinta școlii este modificat și restricționat în această perioadă.