Cum se realizează înscrierea la școala/ grădinița Waldorf?

Decizia de a urma cursurile unei școli sau grădinițe Waldorf este una importantă nu doar pentru copil, ci și pentru întreaga familie. Pentru ca demersul educațional să fie unul pozitiv pentru dezvoltarea copilului, familia trebuie să îmbrățișeze valorile și stilul de viață Waldorf într-o măsură cât mai mare.
De fapt, să devii parte din comunitatea unei școli Waldorf este un proces care îl urmează îndeaproape pe cel de dezvoltare a copilului, fiind nevoie de muncă interioară și de eforturi practice pentru a îndeplini acest lucru.
De aceea, înscrierile în școala și grădinița noastră au în vedere cunoașterea prealabilă a copilului și a familiei, urmate apoi de ceilalți pași necesari.

În perioada de înscriere a copiilor (care, în general, începe la data de 1 martie pentru anul școlar următor), cadrele didactice se pot întâlni cu parintii interesați de înscrierea copiilor la școală sau grădiniță. Cadrele didactice sunt disponibile pentru discuții cu părinții, cu o programare prealabilă.

ACTE NECESARE ÎN VEDEREA ÎNSCRIERII LA ȘCOALĂ SAU LA GRĂDINIȚĂ

În vederea înscrierii la Școala Gimnazială Liberă Waldorf, părinții sunt invitați să completeze o cerere de înscriere.

Se achită taxa nerambursabilă de înscriere în valoare de 25 EUR (echivalentul în lei la cursul BNR din ziua plății).

Trebuie prezentate documentele de înscriere:

* Copie a certificatului de naștere a copilului
* Copie a actelor de identitate ale părinților/tutorelui
* În cazul în care părinții sunt divorțați, copie a documentului care certifică cine este tutorele legal al copilului
* În cazul în care copilul este transferat de la o altă unitate de învățământ, foaia matricolă de la unitatea de învățământ frecventată anterior
* Dovadă de achitare a taxei de înscriere .

Pașii înscrierii la Școala Gimnazială Liberă Waldorf

1. Prima vizită la școală/grădiniță

Primul pas este cel în care familia vizitează școala sau grădinița pentru o primă impresie. Acest lucru se poate face fie în cadrul evenimentelor Porți Deschise, organizate anual în perioada oficială de înscrieri din lunile februarie-martie, fie printr-o programare prealabilă a vizitei.

Părinții care doresc să viziteze școala în vederea înscrierii copilului lor, pot fie suna la numerele de contact, fie pot solicita o vizită la școală  prin formularul disponibil aici și vor fi contactați pentru a fi programată o astfel de întâlnire.

2. Discuția-interviu familie-pedagog

Această întâlnire este cu dascălul clasei către care ar urma să fie făcută înscrierea și cu alți membri ai corpului profesoral și vizează în special aspecte pedagogice, fiind axată pe aspectele curriculare, pe particularitățile pedagogiei Waldorf și pe cunoașterea copilului, prin prisma relatărilor părinților. De asemenea, este prezentat proiectul și această inițiativă, specificul unității de învățământ, sunt lămurite aspecte administrativ-organizatorice.

3. Cererea de înscriere

În vederea trecerii la următorul pas (vizita copilului la școală/grădiniță), părinții vor completa o Cerere de înscriere (disponibilă la serviciul secretariat al școlii) și vor prezenta documentația aferentă.

4. Vizitele la clasă

Pentru înscrierea la școală, următorul pas este reprezentat de participarea copilului în 3 zile neconsecutive la programul obișnuit de școală, la clasa în care ar urma să aibă loc înscrierea. Aceste 3 vizite sunt gratuite.

Scopul acestor vizite este acela de a determina măsura în care unitatea noastră de învățământ este o opțiune adecvată pentru copil, dacă venirea acestuia în colectivul deja format este benefică atât copilului, căt și colectivului.

Pentru clasa pregătitoare, sunt organizate întâlniri speciale între copiii care vor începe școala.

Pentru grădiniță, vizitele fac parte din programul de acomodare treptată și primele 5 sunt gratuite. Copilul va fi obligatoriu însoțit de un adult cu care copilul este obișnuit și care să faciliteze integrarea lui în ritmul grădiniței.

5. Încheierea contractului educațional

Dacă după parcurgerea pașilor anteriori școala și familia doresc acest lucru, se trece la semnarea contractului educațional, efectuarea demersurilor de transfer (dacă este cazul) și achitarea taxelor necesare.

Înscrieri la clasa pregătitoare

În anul școlar 2020-2021 Școala Gimnazială Liberă Waldorf va avea o clasă pregătitoare.

Metodologia elaborată de Ministerul Educației pentru înscrierea în învățământul primar pentru anul școlar 2020-2021 o găsiți la butonul de mai jos.

Locuri disponibile

clasa există locuri disponibile?
grădiniță DA
clasa pregătitoare DA
clasa I DA
clasa a II-a DA
clasa a III-a DA
clasa a IV-a DA
clasa a V-a DA
clasa a VI-a DA
clasa a VII-a DA
clasa a VIII-a NU

Poți solicita mai multe informații contactându-ne la adresa office@scoalalibera.ro

0770.709.527
0722.484.206