Laura Adăscăliței

Laura Adascalitei este una dintre cele mai marcante figuri ale invatamantului Waldorf prescolar din tara.

Laura

Absolventa a Scolii postliceale de educatoare din Bucuresti si a Scolii populare de arte, sectia arte plastice, Laura a fost unul dintre primii dascali din Romania care a imbratisat pedagogia Waldorf atunci cand aceasta a ajuns la noi la inceputul anilor ’90, prin urmarea unui curs pentru invatamantul prescolar Waldorf.

Incepand de atunci Laura profeseaza ca educator Waldorf, a facut practica si asistenta la numeroase institutii Waldorf din strainatate si a participat la zeci de simpozioane internationale si conferinte pe teme Waldorf (la Hanovra, in Germania, la Dornach in Elvetia, la Praga, in Cehia, la Semily, in Cehia, pentru a aminti doar cateva).

In plan national Laura a devenit membru al Colegiului Formatorilor Waldorf din Romania, instruind ea insasi multe generatii de tineri care au dorit sa profeseze in invatamantul prescolar Waldorf. De asemenea, ea este observator la nivel national pentru alternativa Waldorf.

Laura este coautor al programei pentru invatamantul prescolar Waldorf.

Laura este unul dintre pilonii de sustinere din Scoala Libera Waldorf, facand parte din proiect inca de la momentul in care acesta a prins viata, iar implicarea ei merge dincolo de grija si iubirea cu care se dedica grupelor de gradinita, spre formarea si ghidarea colegilor sai mai tineri, spre sustinerea de seminarii si ateliere pentru parinti, oferind un model pentru ceea trebuie sa fie un dascal Waldorf.

Norme și măsuri împotriva răspândirii COVID19

Pentru că ne dorim în primul rând ca activitatea să se desfășoare în condiții de siguranță, în școală au fost instalate marcaje, separatoare, indicatoare, au fost montate semnalistici și echipamente. Mobilierul a fost amplasat astfel încât să asigure regulile de distanțare socială.

Curățenia și dezinfectarea se face riguros, atât în spațiile interioare, cât și în cele exterioare. Suplimentar, sălile de clasă și toate celelalte spații interioare sunt dezinfectate zilnic, după plecarea copiilor, prin expunere la lampă UV (acest gen de lampă germicida UTC+ozon distruge bacteriile și virusurile, purificând aerul și dezinfectând obiectele și încăperile expuse la acțiunea ei). Accesul în incinta școlii este modificat și restricționat în această perioadă.