Misiune

Misiunea noastră este să oferim copiilor un mediu educațional plin de armonie, căldură, siguranță și competență, în care imaginația și creativitatea să înflorească; o dezvoltare sănătoasă prin care aceștia să se simtă protejați și insotiti… „purtați”.

Să-i primim pe copii cu venerație, să-i educăm cu iubire și să-i trimitem mai departe în libertate…

Rudolf Steiner

În unitatea noastră de învățământ se urmărește crearea și promovarea unui mediu educațional bazat pe principiile pedagogiei Waldorf, o artă a educației pornind de la cunoașterea reală a ființei umane în devenire (ce are în vedere întreagă viață a omului, premisele create la vârstă copilăriei arătându-și efectele mai târziu, după câteva decenii).

Ne propunem să contribuim la dezvoltarea unei arte educative ce lucrează asupra ființei copilului prin educarea vie, permanentă, atât a copiilor, cât și a dascălilor și părinților.

„Omul ar trebui să-și aleagă meseria/vocația în funcție de ceea ce simte că este sau vrea să devină. Pentru aceasta, și aici intervine rolul educației pentru libertate, copilul ar trebui să fie liber să aleagă la momentul potrivit…

Liber de constrângerile timpului…
Liber de așteptările celor din jur și de ceea ce are valoare pentru ei…
Liber să știe cine este, liber să știe ce vrea și poate să devină…
În fiecare copil există deja sămânța florii care va deveni. Sarcina pedagogului este să recunoască și să îngrijească cu iubire acea sămânță pentru a deveni cândva o floare minunată, un om adevărat.”

Rudolf Steiner

„Educația din punctul de vedere al științei spirituale”