Misiune

Educatie pentru libertate

 

Misiunea noastra este sa oferim copiilor un mediu educational plin de armonie, caldura, siguranta si competenta, in care imaginatia si creativitatea sa infloreasca; o dezvoltare sanatoasa prin care acestia sa se simta protejati si insotiti… „purtati”.

 

 

Sa-i primim pe copii cu veneratie,

Sa-i educam cu iubire si

Sa-i trimitem mai departe in libertate… (R. Steiner)

 

 

In unitatea noastra de invatamant se urmareste crearea si promovarea unui mediu educational bazat pe principiile pedagogiei Waldorf, o arta a educatiei pornind de la cunoasterea reala a fiintei umane in devenire (ce are in vedere intreaga viata a omului, premisele create la varsta copilariei aratandu-si efectele mai tarziu, dupa cateva decenii).

Ne propunem sa contribuim la dezvoltarea unei arte educative ce lucreaza asupra fiintei copilului prin educarea vie, permanenta, atat a copiilor, cat si a dascalilor si parintilor.

 

 

Omul ar trebui sa-si aleaga meseria/vocatia in functie de ceea ce simte ca este sau vrea sa devina. Pentru aceasta, si aici intervine rolul educatiei pentru libertate, copilul ar trebui sa fie liber sa aleaga la momentul potrivit…

Liber de constrangerile timpului…

Liber de asteptarile celor din jur si de ceea ce are valoare pentru ei…

Liber sa stie cine este, liber sa stie ce vrea si poate sa devina…

In fiecare copil exista deja samanta florii care va deveni. Sarcina pedagogului este sa recunoasca si sa ingrijeasca cu iubire acea samanta pentru a deveni candva o floare minunata, un om adevarat.

                                        Rudolf Steiner, Educatia din punctul de vedere al stiintei spirituale

Logo Scoala Waldorf vectorial