filtuit

Multi parinti care vin pentru prima data la noi ne intreaba cum sunt realizate jucariile si elementele de decor din scoala si gradinita. Fiind prezenti recent la targul de scoli Baneasa School Fest, unde am incercat sa recreem atmosfera specifica unei clase/grupe de gradinita Waldorf, o fetita s-a apropiat si a intrebat: ʺCum faceti toate aceste minunatii?ʺ. Si atunci s-a organizat un atelier de creatie ad-hoc, in care copiii au invatat cum sa isi confectioneze o floricica brosa sau un animalut.

 

 

Tehnica folosita cu acel prilej si cea cu ajutorul careia confectionam multe din jucariile noastre, papusi, mingi, animale, dar si tablouri sau chiar obiecte de imbracaminte, se numeste filtuirea lanii (filzen, felting, feutrage)  si  este o metoda traditionala, cunoscuta si sub numele de impaslire, prin care se prelucreaza lâna netoarsă, obtinandu-se obiecte minunate, colorate si naturale, pe care copiii le pot folosi ca alternativa la jucariile ready-made sau ca accesorii.

 

Despre aceasta tehnica puteti citi mai multe in articolul nostru publicat aici: http://www.suntparinte.ro/activitati-practice/101-arta-si-indemanare/8648-despre-filtuit

 

 

Norme și măsuri împotriva răspândirii COVID19

Pentru că ne dorim în primul rând ca activitatea să se desfășoare în condiții de siguranță, în școală au fost instalate marcaje, separatoare, indicatoare, au fost montate semnalistici și echipamente. Mobilierul a fost amplasat astfel încât să asigure regulile de distanțare socială.

Curățenia și dezinfectarea se face riguros, atât în spațiile interioare, cât și în cele exterioare. Suplimentar, sălile de clasă și toate celelalte spații interioare sunt dezinfectate zilnic, după plecarea copiilor, prin expunere la lampă UV (acest gen de lampă germicida UTC+ozon distruge bacteriile și virusurile, purificând aerul și dezinfectând obiectele și încăperile expuse la acțiunea ei). Accesul în incinta școlii este modificat și restricționat în această perioadă.