Anii de gimnaziu în pedagogia Waldorf

Vă invităm la o cuprinzătoare conferință online despre trecerea copiilor de la primii ani în școala Waldorf către anii de gimnaziu.

Cadrele didactice din școala noastră, pedagogi cu o bogată experiență, vor aborda teme de interes precum: schimbarea perspectivelor pedagogice începând cu anii de gimnaziu și rolul învățătorului-diriginte;
• Întâlnirea va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri, menită să acopere teme și subiecte punctuale, propuse în comentarii live, în timpul conferinței.

În ciclul gimnazial din şcoala Waldorf, învățătorul-diriginte călăuzește în continuare copilul pe drumul vieții, de a deveni un adult care poate oferi darurile sale lumii, cu încredere, deschidere şi pricepere.

În clasa a V-a elevii sunt entuziaști, dornici să învețe și să înfrunte noi provocări.

La aceasta vârstă, copiii sunt foarte sensibili, dau dovadă de armonie, mobilitate și bucurie față de viață. Ei devin totodată mai critici, iar întrebările lor par să fie străbătute de căutarea răspunsurilor la întrebări precum: Cine sunt eu? Cine sunt părinții mei? Cine sunt
profesorii mei?

Este momentul la care gândirea logică începe să se dezvolte, ei învăţând acum să formuleze judecăți raționale și argumentări bine fondate.

Programul de învățământ gimnazial al Școlii Libere Waldorf își propune să le ofere elevilor toate condițiile necesare pentru o dezvoltare armonioasă.

Clasa a V-a este deschisă și pentru transferul elevilor de la alte şcoli.

Vă așteptăm cu drag!

Conferința va avea loc online, live, pe pagina noastră de facebook.

Înscrie-te la eveniment și la ultimele noutăți de la Școala Gimnazială Liberă Waldorf

Citește Politica noastră de confidențialitate

Strada Ion Brezoianu, nr 31, sector 1 București

0722.484.206 sau 0732.439.036

office@scoala-waldorf.ro sau office@scoalalibera.ro

Norme și măsuri împotriva răspândirii COVID19

Pentru că ne dorim înainte de toate ca activitatea să se desfășoare în condiții de siguranță, în școală au fost instalate marcaje, separatoare, indicatoare, au fost montate semnalistici și echipamente. Mobilierul a fost amplasat astfel încât să asigure regulile de distanțare socială.

Curățenia și dezinfectarea se fac riguros, atât în spațiile interioare, cât și în cele exterioare. Suplimentar, sălile de clasă și toate celelalte spații interioare sunt dezinfectate zilnic, după plecarea copiilor, prin expunere la lampă UV (acest gen de lampă germicida UTC+ozon distruge bacteriile și virusurile, purificând aerul și dezinfectând obiectele și încăperile expuse la acțiunea ei). Accesul în incinta școlii este modificat și restricționat în această perioadă.