Scoala parintilor

Pedagogia Waldorf cultiva creativitatea, dar si asumarea in egala masura de catre pedagogi si parinti a responsabilitatii de a-i educa pe copii. Asadar, se pune un accent deosebit pe formarea si dezvoltarea comunitatii educationale formate din copii, dascali si parinti.

 

 

Pentru parinti (atat cei ai copiilor din scoala, cat si alti parinti interesati), Scoala Primara Libera Waldorf ofera programe destinate unei mai bune intelegeri a dezvoltarii copilului in perioada scolara, in contextul evolutiei fiintei umane de-a lungul intregii vieti. Prin conferinte, seminarii si cursuri, se intentioneaza si familiarizarea parintilor cu metodele utilizate in pedagogia Waldorf, cu caracteristicile si particularitatile programei, prezentandu-se explicatii referitoare la motivele pentru care se folosesc anumite procedee educative. Prin exercitii practice, prin demonstratii si prin experienta proprie, parintii descopera eficienta metodelor folosite si se conving de faptul ca invatatul se poate face cu bucurie si entuziasm, fara constrangeri si conditionari.

 

Discutiile deschise si consilierea biografica se adreseaza parintilor atat pentru propria lor dezvoltare personala, cat si pentru a-i sustine in meseria de parinti.

 

Pentru informatii referitoare la conferintele programate in cadrul Scolii Parintilor, va rugam sa verificati Calendarul Evenimentelor.

Logo Scoala Waldorf vectorial

Norme și măsuri împotriva răspândirii COVID19

Pentru că ne dorim înainte de toate ca activitatea să se desfășoare în condiții de siguranță, în școală au fost instalate marcaje, separatoare, indicatoare, au fost montate semnalistici și echipamente. Mobilierul a fost amplasat astfel încât să asigure regulile de distanțare socială.

Curățenia și dezinfectarea se fac riguros, atât în spațiile interioare, cât și în cele exterioare. Suplimentar, sălile de clasă și toate celelalte spații interioare sunt dezinfectate zilnic, după plecarea copiilor, prin expunere la lampă UV (acest gen de lampă germicida UTC+ozon distruge bacteriile și virusurile, purificând aerul și dezinfectând obiectele și încăperile expuse la acțiunea ei). Accesul în incinta școlii este modificat și restricționat în această perioadă.