Inscriere

In perioada de inscriere a copiilor (care, in general, incepe la data de 1 martie pentru anul scolar urmator), cadrele didactice se pot intalni cu parintii interesati de inscrierea copiilor la scoala sau gradinita. Cadrele didactice sunt disponibile pentru discutii cu parintii, cu o programare prealabila.

 

– In vederea inscrierii la Scoala Libera Waldorf, parintii sunt invitati sa completeze o cerere de inscriere.

 

– Se achita taxa nerambursabila de inscriere in valoare de 25 EUR (echivalentul in lei la cursul BNR din ziua platii).

 

– Trebuie prezentate documentele de inscriere:

  •                     * Copie a certificatului de nastere a copilului
  •                     * Copie a actelor de identitate ale parintilor/tutorelui
  •                     * In cazul in care parintii sunt divortati, copie a documentului care certifica cine este tutorele legal al copilului
  •                     * In cazul in care copilul este transferat de la o alta unitate de invatamant, foaia matricola de la unitatea de invatamant frecventata anterior
  •                     * Dovada de achitare a taxei de inscriere

 

Daca pana la acest moment parintii nu au efectuat deja o vizita la scoala si nu au avut o discutie cu reprezentantii acesteia, dupa primirea Cererii de inscriere si a documentatiei aferente, parintii vor fi contactati pentru a fi programata o astfel de intalnire. Aceasta intalnire are doua componente: o parte administrativ-organizatorica in care este prezentat proiectul si aceasta initiativa, specificul unitatii de invatamant, si o parte pedagogica cu dascalul clasei pentru care se face cererea de inscriere, care este axata pe aspectele curriculare si pe particularitatile pedagogiei Waldorf si pe cunoasterea copilului, prin prisma relatarilor parintilor.

 

Parintii vor fi contactati si pentru a se stabili o intalnire cu copilul, intalnire desfasurata in cadrul scolii/gradinitei si la care se urmareste o cunoastere reciproca dascal-copil. (In cazul in care se solicita transferul copilului de la o alta unitate de invatamant catre scoala noastra, se vor stabili, de comun acord cu parintii, 3 vizite la clasa de cunoastere a colectivului de copii.) Dascalul va putea cu aceasta ocazie sa aprecieze, in functie de stadiul de dezvoltare a copilului, masura in care unitatea noastra de invatamant este o optiune adecvata pentru copil.

 

In anul scolar 2019-2020 Scoala Libera Waldorf va avea o clasa pregatitoare. Metodologia elaborata de Ministerul Educatiei pentru inscrierea in invatamantul primar pentru anul scolar 2019-2020 va fi pusa la dispozitie si in pagina noastra de internet dupa pubilcarea acesteia de catre Ministerul Educatiei.