Scoala Libera Waldorf se muta in casa noua

Scoala Libera Waldorf, un proiect extraordinar al unui grup de initiativa format din parinti si cadre didactice, isi muta sediul in Strada Gen.Berthelot nr. 25, incepand cu anul scolar 2014 – 2015. Noua locatie, aflata in inima capitalei, langa Parcul Cismigiu, ofera facilitati pentru scolarizare si recreere, dispunand de un spatiu interior de 800 mp si de o curte de 1250 mp. In prezent, in cadrul scolii functioneaza cate o clasa pentru fiecare an scolar al ciclului primar (clasele 0-IV si program afterschool), precum si doua grupe de gradinita. Noul sediu va permite, de asemenea, extinderea scolii pentru ciclul gimnazial.

 

Cererea pentru programe educationale alternative este in crestere, in contextul in care parintii au din ce in ce mai multe preocupari care tin de dezvoltarea lor ca fiinte umane si isi doresc ca educarea copiilor sa se faca in spiritul unor valori in care se pot recunoaste. Scoala Libera Waldorf vine in intampinarea asteptarilor parintilor, abordand copilul prin prisma celor trei forte sufletesti: gandire, vointa si simtire. Aceasta forma de invatamant imbina arta si stiinta, miscarea si activitatile practice. Rezultatul este dezvoltarea armonioasa a copilului si stimularea gandirii vii, interesul pentru cunoastere si descoperirea lumii inconjuratoare, spiritul solidar si libertatea interioara a fiecarui copil.

 

Scoala Libera Waldorf s-a nascut acum trei ani din lucrul impreuna al unor parinti si pedagogi avand ca obiectiv comun promovarea pedagogiei Waldorf, pedagogie fondata de Rudolf Steiner la inceputul secolului trecut.

 

Sistemul Waldorf, cel mai matur sistem de alternativa educationala din Romania, cu un istoric de peste 20 de ani, si cel mai raspandit teritorial, numara în prezent 3000 de unitati de invatamant, in peste 60 de tari. Celebre sunt scolile Waldorf din Sylicon Valley, unde invata multi dintre copiii angajatilor companiilor renumite din zona.

 

Intr-o atmosfera calda, naturala, care pune accent pe armonie si frumusete, Scoala Libera Waldorf ofera copiilor un mediu in care invatatura este o bucurie. De asemenea, parintii, constituiti intr-o comunitate activa in jurul scolii si implicati in proiectele acesteia, sunt parte integranta alaturi de elevi si pedagogi.

* **

Pentru intrebari si informatii, va rugam contactati:

Daniela Lina/Alina Visan

e-mail: office@scoala-waldorf.ro

telefon: 0722 484 206; 0732 439 036