Asociatia

Scoala Libera Waldorf s-a nascut din lucrul impreuna al unor parinti si pedagogi avand ca obiectiv comun promovarea pedagogiei Waldorf. Acestia au format un grup de initiativa constituit intr-o asociatie non-profit – Asociatia Christophori International – sub patronajul careia este fondata Scoala Libera Waldorf.

 

 

Asociatia are drept scop sprijinirea dezvoltarii educatiei Waldorf.  Proiectul sau, Scoala Libera Waldorf, este o scoala in care copilul este educat cu iubire si pentru libertate, pornind de la nevoile reale pentru o dezvoltare sanatoasa, specifice fiecarei varste si tinand cont de individualitatea fiecaruia.

 

Privind educatia ca pe un instrument al dezvoltarii si transformarii, Scoala Libera Waldorf imbina arta si stiinta, miscarea si activitatile practice, contribuind la dezvoltarea armonioasa a fortelor sufletesti ale copilului – gandirea, simtirea si vointa.

 

Materialul predat de catre profesori reprezinta „stimuli” pentru elevi, favorizand:

entuziasmul si vointa libera de a invata;

atitudinea cercetatoare a acestora;

– disponibilitatea lor fata de activitati creatoare;

lucrul social in comun;

– interesul pentru cunoasterea naturii, care trezeste recunostinta si responsabilitatea copilului fata de tot ceea ce-l inconjoara.

 

Logo Scoala Waldorf vectorial